До відома пільгових категорій населення.
[03.01.2022 00:00]

Інформація для Почесних донорів України, осіб з інвалідністю І-ІІ групи по зору, осіб з інвалідністю з дитинства I та II групи з діагнозом ДЦП та законних представників дітей з інвалідністю з діагнозом ДЦП.

Повідомляємо, що відповідно до рішення Сумської міської ради від                 24 листопада 2021 року № 2274-МР «Про умови та порядок надання окремим категоріям громадян матеріальної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг» (далі – Рішення), з 01 січня 2022 року змінено порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок коштів бюджету Сумської міської територіальної громади, а саме буде надаватися матеріальна допомога на оплату житлово-комунальних послуг (далі – матеріальна допомога).

Тобто, починаючи з 2022 року пільга не буде відображатися в квитанції на оплату за спожиті послуги, а щомісячно буде надходити на особові рахунки пільгових категорій, відкриті в уповноважених банківських установах, або через поштові відділення зв’язку.

Розмір матеріальної допомоги визначається у відсотках до прожиткового мінімуму окремо для кожної пільгової категорії  та затверджується програмою Сумської міської територіальної громади «Милосердя».

Особам, які мають право на отримання в 2022 році пільг на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок коштів бюджету Сумської міської територіальної громади, матеріальна допомога буде надатися з 01.01.2022 без їх звернення. Тобто, мешканцям громади, які зверталися до департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради за отриманням пільг у попередніх роках, в тому числі 2021 році, повторно надавати документи не потрібно.

Додаткову інформацію можна отримати у фахівців департаменту за телефонами 787-129, 787-130.

https://drive.google.com/file/d/1gUtQj4RwyNQAMs6JWxI1Fa7u-HStYuWJ/view?usp=sharing